Superfood Expert

Zuiver advies, puur resultaat!

Consumenten beginnen meer en meer te begrijpen dat er een sterke relatie bestaat tussen wat we eten en hoe we ons voelen. De betekenis van “Je bent wat je eet” wordt steeds beter begrepen, want voeding kan van zoveel meer functie zijn dan alleen het vullen van onze maag. Eén maaltijd kan ons direct meer energie geven, of ons juist moe maken. En wat we structureel eten heeft een duidelijk effect op ons immuunsysteem, op onze huid, op onze lichaamssamenstelling en op hoeveel energie we hebben. Dit kan positieve invloed zijn, of negatieve invloed.

Superfoods zijn de hoogste kwaliteit voedingsmiddelen, van de beste plaatsen der aarde. Ze groeien op plaatsen waar de lucht minder verontreinigd is en de grond minder uitgeput. Er zijn geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt om insecten te mijden of de ‘versheid’ te verlengen. Superfoods zijn authentieke voedingsmiddelen die gerust 15 keer meer, tot honderden keren meer, vitamines, mineralen, antioxidanten, goede vetten en andere voedingsstoffen bevatten dan de al langer voor ons bekende groenten, fruit en andere voedingsmiddelen.

Superfoods zijn vaak al duizenden jaren oud, en de eigenschappen van deze superfoods zijn in de culturen waar ze van oorsprong vandaan komen meestal algemeen bekend. Dit kan zijn dat ze ‘simpelweg’ een enorm hoge dichtheid aan voedingsstoffen hebben, maar veel van de superfoods hebben tevens hun eigen unieke kenmerken.

Superfoods kunnen een balancerend effect hebben op onze hormoonhuishouding (zoals Maca, Ginseng, Afrikaanse Mango, Rhodiola, Ashwagandha, Mucuna Pruriens, Pine pollen en Passievrucht Extract), ze kunnen zeer reinigend zijn voor ons lichaam (afvoer van toxische stoffen – zoals Spirulina, Chlorella en Zeolites), ze kunnen ons duurzame energie geven (zoals Cacao en Guarana), extreem rijk zijn aan vitamines (zoals Camu Camu poeder), rijk zijn aan goede bacterien (probiotisch – zoals Kombucha), ze kunnen hele voedingsrijke vervangers zijn van bijvoorbeeld pasta’s of granen (zoals Kelp noodles, Chia zaden, Hennep zaden en Quinoa), of gewoon heerlijke snacks om mee te nemen onderweg (zoals Goji bessen, Inca bessen, Moerbeien of zelfgemaakte superfood chocolade).

We kennen tientallen superfoods, en honderden afhankelijk van hoe je een superfood definieert. Maar wie maakt ons wegwijs tussen al deze superfoods? Wanneer kan je voor welke superfood kiezen? Wie helpt ons te kiezen, en begeleidt ons deze superfoods in ons voedingspatroon te integreren? Dat doet de Superfood Expert.

Wat is een Superfood Expert?

De tientallen verschillende superfoods brengen allemaal andere eigenschappen met zich mee, en andere toepassingsmogelijkheden. Een Superfood Expert is in staat te bepalen wat voor iemand de juiste superfoods zijn en is in staat om de client te helpen deze in zijn/haar levensstijl te integreren.

Een Superfood Expert beantwoord voor zijn cliënt o.a. deze vragen:

“Zijn superfoods nuttig voor mij, en geven ze waar voor mijn geld?”
“Welke superfoods geven me energie / verbeteren mijn huid / verbeteren mijn weerstand / verbeteren mijn sportprestaties / helpen me met gewichtsverlies?”
“Welke superfoods kunnen mij helpen mijn hormonale disbalansen in balans te brengen?”
“Hoe maak ik voor mezelf de juiste keuze tussen alle verschillende superfoods (met een beperkt budget)?”
“Hoe gebruik ik deze superfoods praktisch, en hoe verwerk ik ze in mijn voedingspatroon?”

Doelgroep

De Superfood Expert opleiding is voor Gewichtsconsulenten, Diëtisten, Personal Trainers, Natuurvoedingsadviseurs, Hormoonfactor Trainers en andere mensen die cliënten adviseren over, of begeleiden met hun voeding.
Een vooropleiding in voeding en/of de werking van het menselijk lichaam is wenselijk, maar niet persé noodzakelijk.

EUR 1995.00